Võitlus tuulepargi vastu tekitas suure võla (13)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paremal MTÜ Hiiu Tuul juhatuse liige Inge Talts, kes käis ka tänavu kevadel keskkonnaministeeriumis meretuulepargi kohta aru pärimas.
Paremal MTÜ Hiiu Tuul juhatuse liige Inge Talts, kes käis ka tänavu kevadel keskkonnaministeeriumis meretuulepargi kohta aru pärimas. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kui juuli viimasel päeval sai otse tulevase meretuulepargi asukohas allkirjad Hiiu valla ja tuulepargi arendaja Nelja Energia koostöölepe, on pea kaheaastane tuulepargivastane võitlus tekitanud grupile kohalikele aktivistidele üsna suure võla. Oma võitluse jätkumises on nad selle vaatamata aga kindlad.

Pärast 2020. aastat valmiv ning juba enam kui kümme aastat kestnud Eesti esimese meretuulepargi planeerimisprotsess on muuhulgas toonud Hiiumaal kaasa ka aktiivsete tuulepargivastaste rühma moodustumise, kes koonduvad MTÜ Hiiu Tuul alla.

Küll aga selgub ühingu värskelt avaldatud majandusaasta aruandest, et võitlus meretuulepargi vastu oli eelmise aasta lõpuks tekitanud ühingule 27 055-eurose võla, mille ühing on võtnud oma liikmetelt ja ühelt äriühingult, et katta erinevate kohtuasjadega seotud kulusid.

Seda kinnitas ka ühingu juhatuse liige Inge Talts. «Põhiliselt on kulutuste katmisel osalenud ühingu liikmed,» lausus ta.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles