Bitcoini hind tegi nädalavahetusel rekordilise tõusu (1)

Taavi Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bitcoin.
Bitcoin. Foto: Vladimir Astapkovich/Sputnik

Hoolimata möödunud nädala algul toimunud bitcoini pooldumisest, säilitas krüptovaluuta oma väärtuse ja hoopis tõusis rekordilise 2760 euroni.

Eelmise nädalaga 16 protsenti tõusnud krüptoraha tegi läbi aegade parima tulemuse ja püsib veel praegugi 2700 euro juures. Eelmise rekordi saavutas bitcoin tänavu juuni kuus kui oleks napilt ületatud 3000 dollari piir. Siis maksis bitcoin hetkeks 2545 eurot, kuid langes peagi tagasi 2300 euro juurde.

Bitcoini turukapitalisatsioon ületas koos tõusuga 50 miljardi piiri, olles nüüd rohkem väärt kui näiteks Silicon Valley autotootja Tesla.

Bitcoini hind võib aga lähiajal muutuda, kui rakendatakse raha pooldumise põhjuseks olnud tehnoloogia segwit2x, mis suurendab valuuta maksimaalset võimaliku tehingute arvu.

Möödunud nädalal lõi laineid uudis bitcoini pooldumisest, millest sündis uus krüptoraha bitcoin cash. Bitcoin cashi hind langes eelmisel nädalal 67 protsenti.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles