Eestlased kukkusid Ida-Euroopas järsku internetti kasutama

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Horvaatia Rovinj Valalta rand
Horvaatia Rovinj Valalta rand Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Telekomiettevõtte Tele2 andmeil kasutasid reisivad eestlased juunis mobiilsideteenuseid Euroopa Liidus  varasemate kuudega võrreldes ligi kolm korda rohkem, mõnes Ida-Euroopa ja Balkani riigis kasvas näitaja lausa 60 korda.

Tele2 tootedirektori Katrin Aroni sõnul tõi mahtude hüppelise kasvu juunis käivitunud Euroopa Liidu rändlusteenuste regulatsioon, mille eesmärk oli kaotada rändlusteenuse tasud ELis ja võimaldada klientidel tarbida rändlusteenuseid koduturu hinnaga.

Kui muidu olid eestlaste seas peamised sihtriigid ELis Soome, Rootsi, Norra ja Läti, siis juuni tõi olulise rändlusteenuse kasvu peatumine populaarsetes puhkusepaikades.

Rändlusteenuse kasutus on Tele2 klientide seas enim kasvanud järgmistes riikides:

  •     Bulgaaria
  •     Slovakkia
  •     Horvaatia
  •     Sloveenia
  •     Rumeenia

«Rändlusteenuste kuni 60-kordne suurenemine populaarsemates reisisihtkohtades on selge märk, et rändlusteenus oli varem kasutajale liiga kallis. Suur kasv näitab, et inimesed siiski soovivad rändlusteenust kasutada ja seda võimalust me neile ka pakume,» ütles Aron.

Järjest rohkem eelistatakse suhtlemiseks mitmesuguseid äppe, mis põhinevad andmesidel, nagu Messenger, Instagram, Viber ja Snapchat.

Rändlustasude kadu Euroopa Liidus tõi kaasa mobiilside hindade märgatava kasvu Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles