Tüli Googles: kas ettevõte vihkab naisi?

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google peakontor
Google peakontor Foto: Erakogu

Sel nädalal levis Google töötajate seas ühe inseneri seisukohavõtt, mille kohaselt töötab naisi ja etnilisi vähemusi tarkvaraarendajatena vähem ennekõike bioloogiliste erinevuste tõttu ning Google ei peaks olukorra muutmiseks vaeva nägema.

Lõviosa Google töötajatest, kes sellesisulise meili said, ei jäänud sõnumiga teps mitte nõusse ning avaldasid oma pahameelt ka Twitteris, vahendab Motherboard.

Samas teised möönsid, et kuigi tegemist on ühe ja võib-olla keskmisest sõnakama töötaja arvamusavaldusega, ei ole ta tegelikult ainus, kes nii mõtleb. Google on hetkel USA tööjõubüroo uurimise alla, kuna süüdistuste kohaselt maksab ettevõtte naistele sarnastel positsioonidel väiksemat töötasu.

Samas mõtteavalduses on aga välja toodud, et konservatiivsema ilmavaatega inimesed tunnevad ennast Räniorus tõrjutuna ning ei julge oma arvamust avaldada. 

Google pole aga mitte ainuke ettevõte, mis Räniorus naistevastase väljaütlemistega silma paistab. Mitmed Uber juhid kaotasid ahistamissüüdistuste ja kehva töökliima loomise tõttu oma ameti. Ka tarkvaratootja BetterWorks juhti Kris Dugganit süüdistatakse seksuaalses ahistamises ja vaenuliku õhustiku loomises. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles