Kiviõli: Skanska viivitas kooli ehitustöödega põhjendamatult

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skanska ehitusobjekt
Skanska ehitusobjekt Foto: Raigo Pajula

Kiviõli linnavalitsus katkestas neljapäeval Skanska EMV ASiga Kiviõli I Keskkooli ehituslepingu, kuna linna hinnangul viivitas ettevõteehitustöödega põhjendamatult.

Kiviõli linnavalitsus teatas reedel, et Skanska EMV viivitas kõikide tööde osas, sealhulgas ka tööprojektide koostamisega, mis pidid olema valmis mullu detsembris.

Kiviõli linnavalitsus plaanib koolimaja ehitustööde lõpetamiseks kuulutada välja uue riigihanke.

Ehitustööd algasid koolimajas olemasoleva projekti alusel mullu novembris, need toimusid aeglaselt ning sumbusid selle aasta märtsis põhiprojekti ekspertiisi vaidlustesse, seisis linnavalitsuse teates.

Linnavalitsus märgib oma teates, et Kiviõli linnavalitsus pidas läbirääkimisi ehitajaga, kuid ehitustööde tempot tõsta ei õnnestunud ning ehitustööde lõpetamise tähtaeg muutus ebamääraseks. Skanska EMV hakkas esitama alates veebruari algusest pretensioone põhiprojekti puuduste kohta ning aprillis ähvardas ehitustööd hoopiski peatada.

Skanska hinnangul ei olnud võimalik kõrvaldada tööprojekti raames põhiprojekti puuduseid ja vastuolusid. Puudustega projekti järgi ehitamine oleks ehitusfirma sõnul olnud vastuolus nii õigusaktidest tulenevate nõuete kui ka hankedokumentatsiooniga.

Projektile on teinud sõltumatu eksperthinnagu ka Ehitusekspertiisibüroo OÜ, kelle hinnangul ohustaks käesoleva projekt järgi valminud hoone laste tervist.

Kiviõli linnavalitsus on aga seisukohal, et kui tervisekaitse- ja päästeamet on projekti kooskõlastanud, siis ei muuda rekonstrueerimistööd hoonet koolilaste tervist ja heaolu ohustavaks.

Linnavalitsuse hinnangul on Skanska tahtlikult venitanud ehitustöödega ning kuna ettevõte tegi hankele alapakkumise, siis väidetavatele projektipuudustele tuginedes püüdis firma läbi muudatuste linnalt raha juurde saada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles