USA vihatuim mees jäi kohtus süüdi

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Shkreli
Martin Shkreli Foto: SCANPIX

Martin Shkreli, kes pälvis USA kõige vihatuma mehe tiitli kuna tõstis elupäästva ravimi hinda koguni 5000 protsendi võrra, jäi kohtus süüdi investeerimispettuses.

Daraprim on ravim, mida kasutatakse nii toksoplasmoosi kui HIV raviks. Pärast seda, kui tema juhitud Turing  Pharmaceuticals sai endale Daraprimini litsentsi tõstis Shkreli ravimi hinda 13 dollarilt 750 dollarile ning sai nõnda endale vihatuima mehe tiitli, vahendab Bloomberg.

Nüüd on ta aga jäänud süüdi investeerimispettustes. Teda ootab ees kuni 20-aastane vanglakaristus, kuigi tõenäoliselt tuleb tal trellide taga veeta oluliselt vähem aega.

Süüdistuse kohaselt punus Shkreli keeruka skeemi pärast seda, kui tema riskifond MSMB Capital kaotas maksejõuetuse tõttu miljoneid.

Shkreli jäi süüdi väärtpaberitepettuses kuid mõisteti õigeks süüdistustes, mille kohaselt varastas ta raha ettevõttest Retrophin, et riskifondi investoritele võlga tasuda.

«Võlakirjapettuse puhul ei saa aga kasutada argumenti, et keegi ju kahju ei saanud,» kommenteeris olukorda advokaat Kevin Sadler.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles