J.K. Rowling tõusis taas enimteenivaks kirjanikuks

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võlurpoiss Harry Potteri lugude autor Joanne Kathleen Rowling.
Võlurpoiss Harry Potteri lugude autor Joanne Kathleen Rowling. Foto: Reuters

Suurbritannia kirjanik J.K. Rowling tõusis mullu taas enimteenivaks kirjanikuks maailmas, kui tema sissetulek küündis pea 80 miljoni euroni. 

Kirjaniku tulusid kasvatasid tema uus raamat «Harry Potter ja neetud laps», mitmed näidendid ja filmi «Fantastilised elukad ja kust neid leida» stsenaariumi loomine, kirjutab Business Insider.

Möödunud aasta oli Rowlingu jaoks kolmas kord tõusta suurima sissetulekuga kirjanikuks. 2015. aastal ruulinud USA põnevus- ja krimiromaanide autor James Patterson langes teisele kohale 73 miljoni eurose sissetulekuga.

Ülejäänud esikümnesse jõudnud kirjanikud teenisid juba märksa vähem, näiteks kolmanda koha omanik Jeff Kinney sai 17,7 miljoni eurose aastakasumi.

Edetabelis leidub veel selliseid Eesti lugejale tuttavaid kirjanikke nagu «Da Vinci koodi» autor Dan Brown, õuduskirjanik Stephen King ning «Viiskümmend halli varjundit» loonud E. L. James.

Tuntud menuraamatu «Troonide mäng» autor George R.R. Martin langes möödunud aastal aga sootuks esikümnest välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles