Araabia kinnisvaraarendajad alustasid pilvelõhkujate võidujooksu

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
King Tower.
King Tower. Foto: arabianbusiness.com

Saudi-Araabiasse kerkiva Kingdom Toweri arendajad otsustasid pilvelõhkuja kõrgust suurendada varasema 1000 meetri asemel 1609 meetrini ning pärast valmimist peaks sellest saama maailma kõrgeim ehitis,  vahendab portaal Arabian Business.

30 miljardi dollarilise maksumusega Kingdom Tower kerkib Jeddahi sadamalinna lähedale Obhuri. Liftiga ehitise tippu jõudmiseks kulub 12 minutit.

Kõrgehitise ümber ehitatakse ka 23 ruutkilomeetri suurune eliitlinn 80 000 inimesele, kellele lisaks peaks seal majutatama ka umbes miljon külastajat.

Ehitise on projekteerinud USA arhitekt Adrian Smith, kelle projekti alusel on ehitatud ka senine maailma kõrgeim ehitis, 828-meetrine enam kui 160 korrusega Dubai Burj Khalifa.

Lenta.ru kirjutab, et ühendemiraatide ettevõte Nakheel Properties plaanib Dubaisse püstitada 1400-meetrise Nakheel Toweri, kuid praegu on selle ehitus peatatud.

Samuti on külmutatud Kuveidi Madinat Al Hareer Corpi planeeritud pilvelõhkuja ehitus, mille kõrgus on samuti üle kilomeetri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles