Tallinn-Kuressaare lennuliiniga lennati juulis rekordiliselt palju

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn, Eesti, 02.08.2016. 
Lennuühendus Hiiumaaga. Transaviabaltika. Pildil lennukisalong, reisijad.
FOTO: EERO VABAMÄGI/POSTIMEES
Tallinn, Eesti, 02.08.2016. Lennuühendus Hiiumaaga. Transaviabaltika. Pildil lennukisalong, reisijad. FOTO: EERO VABAMÄGI/POSTIMEES Foto: Eero Vabamaegi/PM/SCANPIX BALTICS

Suursaari teenindav Transaviabaltika võttis kokku möödunud kuu lendude täitumuse protsendid. Tallinn-Kuressaare-Tallinn lennusuund püstitas 86 protsendilise lennuki täitumusega ettevõtte senise lennutegevuse juures rekordtulemuse.

Transaviabaltika esindaja Rene Must ütles, et rõõmustamiseks on põhjust. «Juulikuu näitas meile häid tulemusi ja saab tõdeda, et inimesed on meid selle aastase tegevuse juures omaks võtnud ja on altid lendama,» nentis Must. Tallinn-Kuressaare-Tallinn lendude täitumus ulatus juulis 86 protsendini ja Tallinn-Kärdla-Tallinn suunal oli vastav protsent 59.

Siinjuures lisas Must kommentaariks, et suvi on kõrgaeg, mil saared on nii mandrirahvale kui turistidele atraktiivsed.

Viimatisele meedias tõstatunud küsimusele, kas suursaared vajaksid tänasest suuremat lennukit, andis Rene Must hinnangu, et suvise rohkearvulise lendajate vajaduse kataksid lisalennud neil populaarsetel lennupäevadel nagu reeded, pühapäevad ja esmaspäevad – seda just Kuressaare suunal.

Must viitas siinkohal ka tõdemusele, et suurem lennuk tooks endaga kõrgemad kulud nii tellijale kui teenindajale ja ka hoopis teised nõuded. «Kuluefektiivsem lähenemine on olemasolev 19-kohaline lennuk vajaduse olemasolul tihemini lendama panna, kuid üldjoontes vaadates kogu aastale peale, ei oleks suurem lennuk majanduslikult otstarbekas,» lausus ta. 

  • 2017. juulis teostati Tallinn-Kärdla-Tallinn suunal 52 reisi; reisijaid oli 1172
  • 2017. juulis teostati Tallinn-Kuressaare-Tallinn suunal 54 reisi; reisijaid oli 1761
  • 2016. aasta juulis ulatus Tallinn-Kuressaare-Tallinn lendude täitumus 59%ni ja Kärdla suunal vastavalt 46%ni.

Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi hankel saarte lennuühenduse pidamiseks tegi kolmest pakkujast parima pakkumise Leedu ettevõte Transaviabaltika. Leping pakkumuse võitnud ettevõttega kestab kuni 31. maini 2019.  Transaviabaltika lennuliinide projektinimetus Eestis on Saartelennuliinid, mis teenindab maavalitsustega sõlmitud lepingute läbi lende Kuressaarde ning Kärdlasse. Nädalas lennatakse 12 korda nii Tallinn – Kuressaare – Tallinn liinil kui ka Tallinn – Kärdla – Tallinn liinil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles