Weekendi festival näitas viimaks majandustulemusi

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Weekend Festival.
Weekend Festival. Foto: Gertrud Alatare/

Majandusaasta aruannete esitamisega venitanud Weekendi festivali korraldaja näitas lõpuks 2015. aasta tulemusi, mis olid täitsa ilusad. 

Tantsumuusikafestival Weekend toimub tänavu Pärnu rannas juba kolmandat korda, kuid ürituse majandustulemustest pole seni kippu ega kõppu olnud. 

Nii selgub täna esitatud aruandest, et Weekend Festival Baltic OÜ teenis esimese festivali korraldamise pealt ligi 2,2 miljonit eurot müügitulu ja pea 40 000 eurot kasumit, selgub firma majandusaasta aruandest.

Firma juhatus märgib, et selle tulemusega võis rahule jääda. «Vaatamata suurele konkurentsile lähiümbruses võib tulemust pidada üldiselt rahuldavaks,» seisab aruandes.  

Mõnevõrra langetab konkurentsi lähiriikidega ebasoodne maksukeskkond – 20 protsendiline käibemaks piletimüügilt on võrreldes üldise Euroopa kultuurisündmuste maksustamisega väga kõrge, leiab juhatus.

Ettevõte andis 2015. aasta festivalinädala jooksul tööd ligikaudu 460 inimesele, kuid taandatuna täistööajale aasta lõikes, teeb see kokku ainult 7 inimest. Lisaks olid ürituse korraldamisse kaasatud 790 erinevate koostööpartnerite töötajat ning ligi 100 vabatahtlikku.

Eelmise ehk 2016. aasta tulemuste kohta veel infot ei ole, kuigi tegelikult tuli ettevõttel majandusaasta aruanne esitada juba selle aasta juunis. 

Firma tegevus koosnes Weekend festivali korraldamisest, mis hõlmas pileti- ja reklaamimüüki ning produktsiooniteenuseid. Esimene Weekend Festival Baltic toimus Pärnu rannas 3.-5. augustini 2015. Festivalil astusid muuhulgas üles David Guetta, Hardwell ja Tiësto.

Täna algas järjekorras juba kolmas Weekendi festival. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles