Saksamaa autotootjad uuendavad riigi survel viit miljonit diiselautot

Taavi Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Automargid
Automargid Foto: /imago/STPP

Saksamaa autotootjad uuendavad 5,3 miljonit diiselautot, et vähendada kahjulike heitegaaside hulka. Uuendusega proovitakse päästa tehnoloogiat, mille mainet kahjustas Volkswageni heitegaaside skandaal.

Saksamaa parlamendiliikmed ja keskkonnaalased grupid sõnasid, et tarkvaraparandused, mida lubati «diisli tippkohtumisel» Berliinis, ei ole piisavalt suure mõjuga ja sõnavad, et ettevõtteid oleks pidanud hoopis sundima tegema palju kaugele ulatuvamaid riistvara uuendusi, mis muudaks autode emissioonide tootmist, vahendab Financial Times.

Autotootjate lubadus tarkvara muudatuste osas tuli ajal, mil mitmed Saksamaa linnad on tüdinud halvast õhukvaliteedist ja kaalusid diiselautode keelustamist. Keeld aga mõjuks autotööstusele laastavalt.

Saksamaa autotööstus võitleb enda maine eest, mida laastas Volkswageni skandaal ja väited, et nad on aastaid ühiselt koos tegutsenud erinevate tehnoloogiate osas, mille hulgas on süsteem, mis aitab petta diiselautode emissioonide kogust. Suureks ohuks diiselmootoritele on ka alternatiivsetel lahendustel töötavad sõidukid nagu äsja turule tulnud Tesla mudel 3.

Barbra Hendricks, Saksamaa keskkonnaminister, ütles peale Berliini kohtumist, et valitsus ootab «uut vastutuskultuuri» autotootjatelt. «Inimestel on õigus puhtale õhule.»

Tippkohtumine tõi omavahel kokku valitsuse ministrid, regionaaljuhid ja bossid ettevõtetest nagu Volkswagen, BMW ja Daimler, Mercedes-Benzi emaettevõtte. Muude teadete hulgas lubati soodustada tarbijatele uuemate ja keskkonnasõbralikemate masinate ostu. BMW lubas näiteks igale omanikule 2000 eurot soodustust, kes vahetab vana «euro 4» auto uuema «euro 6» standardiga auto vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles