Apple võib kaotada oma koha maailma teise mobiilitootjana

Rait Piir
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple iPhone7 ja Airpods
Apple iPhone7 ja Airpods Foto: Beck Diefenbach/REUTERS

iPhone uskumatu edulugu on viimase aastakümnega teinud Apple'st maailma teisena kõige suurima nutitelefonide tootja. Ajad on aga muutumas ning üks ettevõte tuleb kiiresti järgi. 

Kui Apple'i müüginumbrid on jäänud viimastel aastatel laias laastus samale tasemele, siis Hiina mobiilitootja Huawei müüginumbrid on hüppeliselt kasvanud, kirjutab Business Insider.

Uuringufirma Canalys koostatud raporti järgi kasvas Apple'i müügitulu teises kvartalis vaid kaks protsenti võrreldes eelmise aasta sama ajaga. Müügiks läks 41 miljonit nutitelefoni. Sama ajaga on Huawei müük teinud lausa 20 protsendilise hüppe, tuues müüdud nutitelefonide numbri 38 miljoni peale. See tähendab, et Huawei on hetkel ainult 3 miljoniga maas.

Võrdluseks müüs maailma suurim mobiilitootja Samsung 79 miljonit nutitelefoni, kuid ka nende kasvunumbrid olid võrdlemisi tagasihoidlikud. Samal ajal hüppasid teiste Hiina mobiilitootjate nagu Xiaomi ja Oppo müüginumbrid 44 ja 52 protsenti, mis tähendab, et Hiina ettevõtetel on üleüldiselt hetkel tõeliselt hea aeg. 

Hiinlased, kes vaatavad üha enam kodumaiste telefonide poole, on iPhonest tüdinenud ja otsvaid uusi ning huvitavamaid seadmeid.

Seega kas Apple kaotab oma teise koha? See sõltub paljuski sügisel tulevast iPhone 8-st. Ettevõtte uus lipulaev on kuulduste järgi pakitud otsast otsani kõige kõrgemat tehnoloogiat täis ja tekitab fännide hulgas hetkel suurt elevust. Apple'i müüginumbrid lähevad kindlasti tõusuteele, kuid küsimus on, kas nad suudavad müüa rohkem kui Huawei?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles