Eesti jaekaubanduse hea minek jätkub

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroala jaekaubanduse mahud kasvasid.
Euroala jaekaubanduse mahud kasvasid. Foto: Christian Charisius / Reuters

Eestis kasvas jaekaubanduse maht juunis kuuga 1,1 protsenti ning aastaga 4 protsenti.

Euroala jaekaubanduse maht kasvas juunis kuuga 0,5 protsenti, Euroopa Liidus aga 0,4 protsenti. Aastavõrdluses kasvas see mõlemas 3,1 protsenti, selgub Eurostati andmetest.

Enim kasvas jaekaubandus kuuga 5,8 protsenti Horvaatias, 2,4 Portugalis ja 1,7 protsenti Sloveenias. Suurim langus toimus aga 1,7 protsenti Leedus, 0,8 protsenti Lätis ja 0,5 protsenti Bulgaarias.

Aastavõrdluses kasvas see enim 10,2 protsenti Sloveenias, 8,2 protsenti Horvaatias ja 8,1 protsenti Slovakkias. Luksemburgis täheldati aga 25,8-protsendilist langust.

Kuu lõikes kasvas euroalal autokütuse müük 1 protsenti, toidu-, joogi- ja tubakakaupade müük 0,7 protsenti ning muude kaupade müük 0,3 protsenti.

Aastaga kasvas autokütuse müük 3,7 protsenti, toidu-, joogi- ja tubakakaupade müük 2 protsenti ning muude kaupade müük 3,9 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles