Tallinki reisijate arv lõi juulis rekordi

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallink Megastar.
Tallink Megastar. Foto: Tallink/Andres Raudjalg

Tallink Grupp teenindas käesoleva aasta juulis 1,2 miljonit reisijat, mis on ettevõtte läbi aegade suurim kuine reisijate arv. 

Tallinki finantsdirektori Veiko Haavapuu sõnul vedasid kasvu Eesti-Rootsi ja Läti-Rootsi liinid. «Eesti-Rootsi liinile tõime varasemast viiendiku võrra suurema laeva ning Läti-Rootsi liinil opereerib alates möödunud aasta lõpust ühe asemel kaks laeva,» märkis Haavapuu. 

Reisijate arv Eesti-Rootsi liinil kasvas 11 protsenti ja küündis juulis 116 762 inimeseni. Rootsi-Läti liinil oli kasv aga pea kahekordne ja reisijate arv ulatus ligi 100 000 inimeseni. 

Soome-Rootsi reisijate arv jäi sarnasele tasemele ning Eesti-Soome vähenes, kuna lisaks kiirlaevadele sõidab kruiisilaevadest nüüd varasema kahe asemel üks. 

Sarnaselt reisijate arvuga näitas kasvu ka kaubavedu, mis suurenes võrreldes möödunud aasta juuliga 16 protsenti 27 666 ühikuni. Suurima panuse kaubaveo kasvuks andis Eesti-Soome liin.

Tallinki varasemad kuised reisijateveo rekordid pärinevad 2016. aasta ja 2012. juulist, mil ettevõte teenindas vastavalt 1,188 ja 1,164 miljonit klienti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles