EK digitaalarengu volinik: Eesti on üks juhtivaid küberkaitse riike

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Komisjoni asepresident Neelie Kroes.
Euroopa Komisjoni asepresident Neelie Kroes. Foto: SCANPIX

Euroopa Komisjoni digitaalarengu volinik Neelie Kroes märgib kirjas majandusminister Juhan Partsile, et Eesti on üks juhtivaid riike küberkuritegevuse vastu võitlemises ja üks neist, kus on ses vallas enim progressi märgata.

«Samal ajal on liikmesriike, kus palju tööd on endiselt vaja ära teha,» jätkab Kroes, kelle kirja kohaselt on Eestil teistele küberkaitse vallas palju jagada.

Kroesi kiri ministrile on seoses eile ja täna toimuva konverentsiga, kus arutatakse kriitilise informatsooni taristu kaitset. «Hiljutised juhtumid on näidanud, et rünnakud kriitilise informatsiooni taristu vastu mõjutavad oluliselt elutähtsaid sotsiaalseid ja majanduslikke funktsioone,» kirjutab Kroes.

Voliniku hinnangul on küberrünnakud saavutanud erakordselt keerulise taseme ning neid viiakse ühe enam läbi majanduslike, poliitilistel ja isegi sõjalistel eesmärkidel

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles