Edetabel: Eesti suhtekorraldajate palgad tegid mullu korraliku hüppe

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palgaarvestus
Palgaarvestus Foto: PantherMedia/Scanpix

Suhtekorraldus- ja kommunikatsioonibüroodes kasvasid eelmisel aastal palgad hüppeliselt, ühes ettevõttes keskmine palk lausa enam kui kahekordistus.

Kõige rohkem tegi palgakasvuga silmad ette alles kaks aastat tegutsenud kommunikatsioonibüroo Callisto, kus tööjõukulud ühe töötaja kohta kasvaid enam kui kaks korda ehk üle 3800 euro, vahendab Äripäev.

Callisto juhatuse liige Merlis Nõgene selgitas, et nende büroo konkurentsitult suurim palk võrreldes teiste büroodega tuleb sellest, et Callisto on otsustanud kasutada ainult spetsialiste ja mitte praktikante.

Peaaegu kahekordne tööjõukulude kasv leidis mullu aset ka PR Strategies OÜs, kus keskmine palgakulu töötaja kohta tõusis 2029 euroni kuus.

Vähem, kuid siiski lähemale kõige kõrgema palga maksjale, tõusid kulud ka Hamburg ja Partnerid OÜ-s, kus keskmine tööjõukulu ühe töötaja kohta kuus koos maksudega oli aasta lõpuks 2941 eurot, ning kommunikatsioonibüroo JLP-s, kus tööjõukulud inimese kohta küündisid 2810 euroni.

Suuremad suhtekorraldusbürood võtavad usinalt välja ka dividende - viimased kaks aastat on enim võtnud dividende Meta Advisory OÜ, kes kasvatas mullu ka enim käivet ja kasumit.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles