Nördinud kreeklased: kuidas on võimalik 960-eurose pensioniga ära elada? (13)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka peaminister Alexis Tsipras
Kreeka peaminister Alexis Tsipras Foto: Aleksey Nikolskyi/Sputnik

«Kõige hullem on seljataga,» arvas Kreeka peaminister Alexis Tsipras, kreeklased selles nii kindlad ei ole.

«Ilmselgelt ei ole poliitikutel aimugi, mis tegelikult toimub, vahendab vabatahtlikuna töötava Panaghiota Mourtidou sõnu Guardian.

Endine juuksur Chryssa Christodoulaki kurtis näiteks lehele, et kui varem sai ta üsna head pensioni, 1750 eurot kuus, siis tänaseks on seda kärbitud 960 euroni. «Kui neil oleks tegelikkusest mingigi ülevaade, ei tuleks nad välja taoliste sõnavõttudega. Olukord ei saaks hullem olla,» lisas Mourtidou.

Neli aastat tagasi, kui Guardian Mourtidouga rääkis oli naine väga lootusrikas, sest toona radikaalne Syriza lubas teha lõpu kärbetele ja kokkuhoiule. «Ta oli meie lootus paremale tulevikule.»

Pärast võimule tulekut on Alexis Tsiprase Syriza aga pidanud eelarvet veelgi koomale tõmbama ja makse tõstma ning Mourtidou meeleolu kõigub pettumuse ja raevu vahel. «Olgu, Kreeka on pankrotist päästetud, aga mis sellest kasu on, kui inimesed on pankrotis?» pahandas Mourtidou.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles