Suhtekorraldajad jahivad tuluallikat

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marina Kaljuranna kampaaniat teinud Andres Kaju suhtekorraldusfirmal läks mullu väga hästi.
Marina Kaljuranna kampaaniat teinud Andres Kaju suhtekorraldusfirmal läks mullu väga hästi. Foto: Erik Prozes

Kuigi suurem osa suhtekorraldusbüroodest kasvatas mullu usinasti käivet, on nad nüüd aga sunnitud nuputama, kuidas edasi kasvada, kuna sektori kasvuvõimalused on kaunis ahtrad.

Üks suurim kasvaja oli eelmisel aastal Meta Advisory Group, kelle käive kosus 29 protsenti ja kasum 35 protsenti, tõstes sellega ettevõtte number üheks suhtekorraldusbürooks Eestis, vahendab Äripäev.

Ettevõtte tegevjuhi Andreas Kaju sõnul on nende büroo kasv olnud algusest peale üsna orgaaniline ja eelmise aasta kasvu ühtegi imelist põhjust pole tema sõnutsi võimalik välja tuua: «Suuri arenguhüppeid pole olnud, igal aastal kasvame umbes ühe töötaja võrra ja püüame käibe-kasumi kasvu hoida 10–15 protsendi juures.»

Korraliku kasvu tegi mullu ka Hamburg ja Partnerid, kes käibe poolest asetseb nüüd suhtekorraldusettevõtete nimistus teisel kohal ning kasumi poolest kolmandal. 

Kui enamus suhtekorraldusbüroosid eelmisel aastal kasvatasid käivet ja kasumit, siis Corpore ASi numbrid langesid - käive vähenes pea kaheksa protsenti, kasum aga pea poole võrra.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles