Laenuandja Mogo võttis ise laenu

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Automüük
Automüük Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Baltikumis ja Ida-Euroopas tegutsev Läti autolaenu pakkuv ettevõte Mogo avaldas esimese poolaasta tulemused, mis näitavad koos kasumikasvuga ka hüppeliselt kasvanud kohustuste hulka.

Ettevõtte majandusaruandest selgub, et esimese poolaasta ärikasum kasvas möödunud aasta sama ajaga võrreldes 3,6 miljonilt 4,4 miljonile eurole. Eelkõige kasvas hüppeliselt intressitulu – 31 protsenti, 4,8 miljonilt 6,3 miljonile eurole. Puhaskasum kasvas 1,4 miljonilt 2,1 miljonile eurole, kirjutab Äripäev.

Lühiajaliste kohustuste realt on näha, et Mogo, mis pakub auto tagatisel laenu, on võtnud krediidiasutustelt – tõenäoliselt investeerimiseks – ligi viie miljoni euro suuruse laenu. 0,87 miljoni eurone laen on võetud ka kolmandatelt isikutelt. Kokku on lühiajaliste kohustuste hulk kasvanud 1,4 miljonilt 6,96 miljonile eurole.

Laenuportfelli hulk kasvas poolaastate lõikes 11 protsenti, 29,6 miljonile eurole. Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles