Video: uus Ford Mustang ei terroriseeri enam naabreid, välja arvatud siis, kui sa tahad

Rait Piir
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2018. aasta Ford Mustang
2018. aasta Ford Mustang Foto: Ford

Olgugi, et uus 2018. aasta Ford Mustang saab olema 5,0-liitrise V8 mootoriga häälekas masin, siis nüüd reklaamib Ford ka «vaikset režiimi», mis vähendab sisse lülitamisel auto väljalaskesüsteemi tekitatavat müra.  

Uus režiim võimaldab näiteks hommikul tööle minnes auto vaikselt käivitada, naabruskonnast minema sõita ja seejärel «kurjemad» helid oma meeleheaks jälle sisse lülitada. Kui Mustang teeb tavaliselt kusagil 82 detsibelli jagu müra, siis uus režiim langetab selle 72 peale.  

Need omanikud, kes on hommikuti suuremad unimütsid ega viitsi sellega rooli taha istudes jännata, saavad sisse seada ka graafiku. Näiteks võib auto olla automaatselt vaikne kellaaegadel 23.00 – 9.00 ja seejärel end tavarežiimi tagasi lülitada.

Mis siis, kui juht tahab aga hoopis rohkem müra tekitada? Ford on mõelnud ka sellele. Kui naaber on teid mingit moodi välja vihastanud, siis võib kell 7 tööle minnes sisse lülitada kas «Sport» või «Track» režiimi, mis garanteerib selle, et kogu naabruskond on jalul.

Taolise funktsionaalsuse leiutamise taga on omaette lugu. Nimelt kutsusid ühe Fordi inseneri naabrid talle hommikul politsei, kui ta oma Shelby GT350 Mustangiga hoovist välja tagurdas. Niisiis otsustas ta edaspidiseid ebameeldivusi vältida ja luua spetsiaalsete klappidega väljalaskesüsteemi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles