Kultusvideomängu valuuta on väärt rohkem kui Venezuela bolivar

Taavi Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
World of Warcraft
World of Warcraft Foto: INA FASSBENDER/REUTERS

Digitaalne valuuta Blizzard'i massiivses mitmikmängus «World Of Warcraft» on väärt rohkem kui Venezuela rahvusvaluuta bolivar.

Avastuse tegi juuli kuus üks Venezuela kodanik ja twitteri kasutaja, kes teatas, et Venezuela mustal turul, mis on kõige levinum viis hetkel riigis valuuta vahetamiseks, saab ühe USA dollari eest 8493 bolivari. Samal ajal sai ühe dollari eest 8385 mängu «kulda», vahendab The Blaze.

Praeguseks on valuutasid jälgivate veebilehtede järgi mainitud kodaniku andmed aegunud ja «World Of Warcrafti» kuld on väärt rohkem kui Venezuela bolivar. Veebilehe dolartoday.com andmetel on bolivar langenud ja ühe dollari eest saab nüüd mustal turul 11 185,95 bolivari. «World Of Warcrafti» mänguvaluuta 10 000 kulla eest saaks hetkel aga 1.21 USA dollarit.

Valuuta langus võrreldes mõne kuu taguse hinnaga on olnud karm. Mai kuus sai ühe dollari eest 279 bolivari ja juunis juba 408 bolivari.

Venezuela bolivar on langenud massiliselt viimastel kuudel, kaotades praktiliselt oma väärtuse riigis. Teadete kohaselt tõuseb inflatsioon Venezuelas 720 protsendini aasta lõpuks ja jahmatava 2068 protsendini järgmisel aastal.

Venezuela majandus on saanud palju kannatada presidendi Nicolas Maduro sotsialistliku režiimi all. Nafta hinna langus koos valitsuse puuduliku majanduse juhtimisega on põhjustanud riigis puuduse nii toidule kui igapäevastele asjadele. Probleem on nii tõsine, et üks raport veebruaris näitas, et 75 protsenti riigi kodanikest võtab ohtlikult palju kaalust alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles