PRFoods laieneb jõuliselt: veel üks ostutehing

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalamüük. Pilt on illustratiivne
Kalamüük. Pilt on illustratiivne Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Peale Šoti kalatööstuse omandamist on Tallinna börsil noteeritud kalatoodete tootja ja müüja PRFoods sõlminud lepingu ostmaks 3 miljoni euro eest Soomes kala impordi ja müügiga tegeleva Oy Trio Trading Ab.

Täpsemalt sõlmis PRFoodsi tütarfirma Saaremere Kala AS ja Ville Sammallahti, Mats Storbjörk ja Heikki Sammallahti esmaspäeval lepingu, mille alusel ostab PRFoods Trio Trading Ab kõik aktsiad, teatas PRFoods börsile.

PRFoods maksab ettevõtte eest 3 miljonit eurot, millele lisandub iga-aastane tasu sõltuvalt majandustulemustest. Tehing vajab jõustumiseks PRFoodsi aktsionäride üldkoosoleku kinnitust, mille saamiseks kutsub PRFoods 28. augustiks kokku aktsionäride erakorralise üldkoosoleku.

Oy Trio Trading Ab tegutseb Soomes Kokkolas. Trio impordib Skandinaavia kala ja karpkalu ja ettevõtte tegevusalade hulka kuulub ka kalatoodete eksport ja lõhe fileerimine. Ettevõtte möödunud aasta käive oli 51,4 miljonit eurot ja käesoleva aasta esimese poolaasta käive 30,2 miljonit eurot, mis on summaarselt 10 miljonit eurot rohkem kui PRFoodsi käive.

Lisaks 3 miljonile eurole on müüjatel Ville Sammallahtil ja Mats Storbjörkil kummalgi õigus saada viie aasta jooksul 1,5 protsenti Trio Tradingu kulumieelsest kasumist (EBITDA), juhul kui nad jätkavad ettevõttes töötamist. Samuti on neil õigus PRFoods kontserni müügil saada kokku kuni 675 000 eurot, kui nad jätkavad ettevõttes töötamist.

PRF kavatseb ostuhinda finantseerida omavahenditest ja 2,5 miljoni euro suuruse laenuga, mida taotleb SEB Pangast.

PRFoods kontsern ja Trio Trading on omavahel kaubanduslikus suhtes. Möödunud aastal ostsid PRFoods tütarfirmad Heimon Kala oy ja Vettel OÜ Trio Tradingult kala kokku summas 15,9 miljonit eurot. Samas müüs Heimon Kala Oy Trio Tradingule kokku 5,7 miljoni euro eest.

Peale kavandatavat tehingut jätkavad Trio Trading Ab juhatuses Mats Storbjörk ja Ville Sammallahti. Neile lisandub Indrek Kasela.

Mats Storbjörk on sündinud 4. märtsil 1965. Mats Storbjörk jätkab juhatuse liikmena ja vastutab ostutehingute eest. Mats Storbjörkil on Svenska Handelshögskolani magistrikraad majanduses.

Ville Sammallahti on sündinud 19. veebruaril 1980. Ta on Trio tegevjuhina töötanud aastast 2007 ning jätkab samal positsioonil.

AS-i PRFoods konsolideerimisgruppi kuuluv JRJ & PRF Limited viis alles juuli teises pooles lõpule 85-protsendilise osaluse ostmise Suurbritannia ettevõtetes John Ross Jr. (Aberdeen) Limited ja Coln Valley Smokery Limited, millele kuuluvad Šoti kalatööstused; tehingu maksumus oli 13,2 miljonit naela ehk 15,4 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles