Elektrilevi võrguteenuse hind langeb novembrist 2,3 protsenti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Alates 1. novembrist väheneb Elektrilevi klientidele võrguteenuse keskmine hind 2,3 protsenti, mis toob kaasa umbes üheprotsendilise elektriarve vähenemise.

Hinnalangus toimub tänu odavnenud Eleringi ülekandeteenusele, mille kulud moodustavad võrguteenuse lõpphinnast ligikaudu kolmandiku, teatas Elering.

Kuna lisaks võrguteenusele kajastuvad ühisel elektriarvel ka elektrienergia hind ning riiklikud maksud ja tasud, tähendab hinnamuutus kodukliendile ligikaudu 1-protsendilist kogu elektriarve vähenemist.

«Võrgutasu on kulupõhine ja riikliku järelevalve all – seega, kui muutuvad teenuse osutamiseks vajalikud kulud, korrigeeritakse ka hinda vastavalt,» ütles Elektrilevi turusuhete juht Lembit Sünt.

1. juulist vähenes keskmine võrgutasu 6,7 protsenti, mida võimaldas Elektrilevi kasvanud efektiivsus.

Konkurentsiamet kooskõlastas Eleringi ülekandeteenuse hinnamuutuse 6. juulil. Kuna Eleringi ülekandeteenuse kulud on osaks Elektrilevi võrguteenuse hinnast, esitas Elektrilevi seejärel taotluse võrgutasu vähendamiseks, mille konkurentsiamet kooskõlastas 19. juulil.

Arvestades elektrituruseaduses toodud nõuet teavitada võrgutasu muutustest vähemalt kolm kuud ette, jõustub Elektrilevi uus võrguteenuse hind 1.novembrist 2017.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles