Nädalane puhkusereis on liiga kallis kolmandikule eestlastest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
puhkus
puhkus Foto: Vida Press

Ligi kolmandik eurooplastest ei saanud 2016. aastal endale lubada aastas nädalast puhkust kodust eemal; Eestis ei saanud seda aga 29,7 protsenti elanikest.

Võrreldes teiste Balti riikidega läks Eestil aga mullu veidi paremini: Lätis ei saanud nädalast puhkust kodust eemal endale lubada 37,1 protsenti elanikest, ja Leedus ei saanud seda suisa 44,2 protsenti elanikest, lähtub Eurostati andmetest.

Kõige paremal järjel olid aga rootslased, taanlased ja soomlased, kellest vastavalt 8,2, 13,7 ja 14,2 protsenti ei saanud endale lubada nädalast puhkust kodust eemal.

Viie aasta jooksul langes selliste inimeste osakaal pea kõigis Euroopa Liidu liikmesriikides. Eranditeks olid aga Küpros, Taani ja Kreeka, kus nende osakaal kasvas vastavalt 5,9, 3,2 ja 2,4 protsendipunkti.

Eurostati andmetel langes nädlast puhkust mitte lubada saavate inimeste osakaal viie aastaga enim 26,3 protsendipunkti Lätis, 19,3 protsendipunkti Poolas ja 18,6 protsendipunkti Eestis.

Euroopa Liidu tasandil langes nende osakaal viie aastaga 5,1 protsendipunkti, 38 protsendilt 32,9 protsendile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles