Jaapani suurim pank viib Brexiti kartuses tegevuse Londonist Amsterdami

Taavi Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapani MUFG pank
Jaapani MUFG pank Foto: YUYA SHINO/REUTERS

Jaapani suurim pank MUFG paigutab kuulduste kohaselt Euroopa investeerimise tegevusala Londonist brexiti kartuses Amsterdami.

MUFG pank võib sadu inimesi oma 2100 töölise suurusest Londoni kollektiivist viia Hollandi pealinna ja nad pole ainsad. Teised pangad plaanivad samuti brexiti tõttu seada püsti uued kontorid teistes Euroopa linnades, vahendab Financial Times.

UK väljumine Euroopa Liidust mõjub suuresti kuningriigi finantsteenindussektorile, sest ettevõtted UKs ei saa tegutseda enam ELi raamistikus. See võib potentsiaalselt blokeerida ligipääsu klientidele ja oluliselt segada äritegevust.

Amsterdam on koduks juba MUFG jaemüügi ja korporatiivse panganduse tegevustele. Pakutud eesmärgiga eraldab MUFG end teistest suurtest Londonis asuvatest Jaapani pankadest, mis on võtnud sihiks kolida Frankfurti, Saksamaa finantskapitali.

Frankfurt on samuti saanud brexiti järgseks uueks asukohaks pangandushiiglastele nagu Citigroup, Morgan Stanley ja Standard Chartered.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles