Estonia kaevanduse settekaevust tuleb välja populaarse mineraalvee sarnane vesi (2)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mineraalvesi
Mineraalvesi Foto: PantherMedia/Scanpix

Eesti Energia üheks hiljutiseks uuenduseks Estonia kaevanduses on settebassein, millest välja tulev vesi on nii puhas, et sarnaneb väidetavalt oma omadustelt populaarsele San Pellegrino mineraalveele.

«Estonia kaevandusse rajasime veele, mille me sealt välja pumpame, maa alla settebasseini,» rääkis Eesti Energia teise kvartali tulemuste tutvustamisel ettevõtte juht Hando Sutter. Selle käigus setitatakse kõik hõljuvad osad vees ära maa alla.

«Tegelikul see vesi, mis me maa peale pumpame, on ühe lugupeetud professori väitel mineraalvesi, mis on ühe tuntud brändi koostisele väga sarnane,» sõnas Sutter, viidates sellega, et väljatulev vesi on väga puhas ja sarnaneb oma koostiselt populaarsele Itaalia mineraalveele San Pellegrino.

Viimase tehas asub Itaalias Lombardia regioonis, San Pellegrino Terme külas. Mineraalvett on seal toodetud enam kui 600 aastat. 1997. aastast kuulub mineraalveetootja Nestle kontserni.

Sutteri kinnitusel vähendas Eesti Energia settebasseini ehitamisega Estonia kaevanduse keskkonnamõju.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles