Versobank saab jälle Lätis teenuseid osutada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Versobanki kontor Tallinnas.
Versobanki kontor Tallinnas. Foto: Tairo Lutter

Versobank ja Läti finantsinspektsioon (FKTK) sõlmisid kokkuleppe, mille alusel saab Versobank edaspidi Lätis taas teenuseid osutada.

Vastavalt Versobank AS-i ja FKTK vahel sõlmitud kokkuleppele on Versobank AS-i juhtum suletud ja keeld pakkuda finantsteenuseid Läti Vabariigi territooriumil enam ei kohaldu, teatas ettevõte. Versobank AS võib pakkuda finantsteenuseid Läti vabariigis ja kaasata uusi kliente Läti vabariigi territooriumil vastavalt kehtivate õigusaktide sätetele, märkis Vervobank.

«Vaidluse lahendamine FKTK-ga ja halduskokkuleppe sõlmimine oli meie jaoks prioriteetse tähtsusega. Meil on hea meel, et oleme selle saavutanud. Me ei otsi vastasseisu, me ei vaja seda. Meie eesmärk on keskenduda panga igapäevasele arengule ja pakkuda kvaliteetset teenust kooskõlas kõikide finantsturgu reguleerivate õigusaktidega,» ütles Versobank AS-i juhatuse esimees Aivo Adamson.

Möödunud aasta 6. septembril kuulutas Läti finants- ja kapitalituru komisjon (FKTK) välja järelevalvelise otsuse, millega muu hulgas kohustas Versobank AS-i lõpetada tegevus Riia piiriüleses kontoris, kuna ettevõte osutas varasemalt Lätis teenuseid, milleks Eesti finantsinspektsioon ei olnud luba andnud.

Versobank AS ei nõustunud FKTK-poolse Euroopa õiguse tõlgendusega ja vaidlustas FKTK otsuse Läti halduskohtus. FKTK ja Versobank jätkasid arutelusid ja sõlmisid halduskokkuleppe, mille tulemusena esitas pank kohtule avalduse menetluse lõpetamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles