Läti: Rail Balticaks raha pole

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rong
Rong Foto: Mihkel Maripuu

Läti ei suuda Rail Baltica projektis täisväärtuslikult osaleda, sest riigil ei ole kaasfinantseerimiseks raha, kinnitas lõunanaabrite transpordiministeeriumi transiidipoliitika osakonna direktor Andris Maldups.

Läti ajalehele Diena antud intervjuus tõdes Maldups, et Eesti on võimaliku finantseerimise täies mahus ära kasutanud ning Leedu 5 protsenti, vahendab Läti ärilehe Dienas Bizness venekeelne portaal.

Läti ei ole aga raha eraldama hakanud sel lihtsal põhjusel, et ühe üleeuroopalisest transpordivõrgust (TENT) tulnud euro kohta peaksid maksumaksjad lisama kolm eurot. «Kas me oleme valmis 20 miljonile TENTi rahale lisama 70 miljonit eurot? Kas see toob piisavalt tulusid, et projekt ennast ära tasuks? Tõenäoliselt mitte,» kinnitas ametnik.

Maldupsi sõnutsi on olulised nii Rail Baltica kui ka Riia ja Moskva vaheline kiirraudtee, kuid tuleb arvestada sellega, palju eelarves raha on.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles