Isejuhtivad bussid tulevad laupäevast Tallinna tänavatele (1)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaks EasyMile isejuhitavat bussi jõudsid 12. juulil Tallinnasse.
Kaks EasyMile isejuhitavat bussi jõudsid 12. juulil Tallinnasse. Foto: Sander Ilvest

Sel laupäeval alustavad Tallinna linnaruumis sõitmist Easymile’i isejuhtivad väikebussid. 

Isejuhtivad bussid toob Tallinna tänavatele Eesti Euroopa Liidu Nõukogu eesistumine, kus üks fookusvaldkondi on tehnoloogia areng ja selle mõju ühiskonnale.

Isejuhtivad bussid hakkavad sõitma Kultuurikatla ja Mere puiestee peatuste vahel. Bussisõit on kõigile soovijatele tasuta.

Isejuhtiva bussiga sõitmist on võimalik proovida augusti lõpuni. Korraga sõidavad liinil kaks bussi, bussid liiguvad üksteise järel. Ühte bussi mahub korraga kaheksa inimest.

Mõlemas bussis on alati kohal esitleja, kes tutvustab sõitjatele busside sõitmistehnoloogiat. Esitleja bussis viibimine on kohustuslik ka liikluseeskirja järgimiseks.

Bussis kehtivad tavapärased ühistranspordi viisakusreeglid, ehk kaassõitjate heaolu ja bussi korrasoleku huvides söögi ja joogiga bussi siseneda ei tohi

Pilootprojekti maksumuseks on umbes 100 000 eurot, millest 2/3 katavad partnerid erasektorist. Isesõitvate busside Eestisse toomist on toetanud Tallink, Milrem, Guardtime, DSV ja Microsoft. Trassi ettevalmistuse eest vastutab Tallinna transpordiamet. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles