Elering jäi teises kvartalis 6,6 miljoniga kahjumisse

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eleringi juhatuse esimees Taavi Veskimägi.
Eleringi juhatuse esimees Taavi Veskimägi. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Elering jäi tänavu teises kvartalis 6,6 miljoni euroga kahjumisse, mida mõjutas dividendidelt tasutud tulumaks ja soojem periood. 

Eleringi tulud olid selle aasta teise kvartalis 24,5 miljonit eurot ja ärikasum 1,1 miljonit eurot. «Kahjumi põhjuseks on eelkõige dividendidelt tasutud 5 miljoni eurone tulumaks, aga ka elektri- ja gaasi ülekandeteenuse sesoonne iseloom. Teises ja kolmandas kvartalis on Eleringi tulud ja kasumlikkus madalam, kuna elektrit ja gaasi liigub meie ülekandevõrkudes siis vähem kui talvisel ajal,» selgitas Eleringi juhtimisarvestuse talituse juhataja Sirli Söömer.

Eleringi teise kvartali äritulud suurenesid võrreldes 2016. aasta teise kvartaliga 600 000 euro võrra. Suurenemine toimus nii elektri kui gaasi ülekannetes. Ärikulud kasvasid samas 400 000 euro võrra. Finantskulud vähenesid 200 000 euro võrra ning dividendide tulumaksu tasuti riigieelarvesse 2,8 miljonit eurot vähem kui möödunud aastal.

Rahavoona äritegevusest laekus teises kvartalis Eleringile 12,2 miljonit eurot. Põhivarasse investeeriti 5,9 miljonit eurot ning riikidevahelistest ülekandevõimsuse oksjonitest laekus 2,6 miljonit eurot. 

Eleringi varade maht oli kvartali lõpu seisuga kokku 900,3 miljonit eurot ning omakapital 338,4 miljonit eurot.

Elering on sõltumatu ja iseseisev elektri ja gaasi ühendsüsteemihaldur, mille peamiseks ülesandeks on tagada Eesti tarbijatele kvaliteetne energiavarustus. Selleks juhib, haldab ja arendab ettevõte siseriiklikku ja ülepiirilist energiataristut. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles