DNB Pank teenis poolaastaga 3,5 miljonit kasumit

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
DNB pank.
DNB pank. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

DNB Pank Eesti teenis tänavu kuue kuuga 3,5 miljonit eurot puhaskasumit ning maksis 6 miljonit eurot dividende, millelt tasus riigile 1,5 miljonit eurot tulumaksu. 

Panga hoiuseportfelli maht jäi samale tasemele möödunud aasta lõpuga, moodustades 331 miljonit eurot. DNB Panga laenude netomaht ulatus 2017. aasta teise kvartali lõpuks 535 miljoni euroni, teatas pank. 

DNB Eesti juht Ivars Kapitovičs rääkis, et Eesti majandusel on esimesel poolaastal läinud hästi – sisemajanduse kogutoodang kasvas kiiresti, välisnõudlus on tugevnenud ja tänu sellele suurenesid ka ettevõtete tootmismahud.

«Samuti näeme investeerimisaktiivsuse tõusu. Seda toetab jätkuvalt soodne finantseerimiskeskkond – intressimäärad on madalad ning pankade laenutingimused ettevõtetele soodsad,» selgitas ta. 

Pangajuht lisas, et ettevõtete jaoks on jätkuvalt väljakutseks kasumlikkuse suurendamine, kuid võrreldes aasta varasemaga on olukord täna oluliselt kindlam. «Loodame näha investeeringute jätkumist ning senisest veel intensiivsemat fokusseerimist tootlikkuse suurendamisele,» rääkis ta.

Kapitovičsi sõnul annavad DNB Panga head tulemused kindla positsiooni DNB ja Nordea ühendpanga Luminor käivitamisele.

DNB ja Nordea liitumine plaanitakse viia lõpule oktoobris. Ühendpanka hakkab Eestis juhtima Gunnar Toomemets. DNB on tegutsenud Eestis kümme aastat keskendudes korporatiiv- ja liisinguklientide teenindamisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles