Hambaarstid teenivad üha kopsakamat tulu

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arst parandab hambaid.
Arst parandab hambaid. Foto: Aldo Luud

Eesti suuremad hambakliinikud kasvatasid möödunud aastal nii käivet kui kasumit ja pea kõik tunnistavad, et nõudlus hambaravi järele suureneb veelgi. 

Majandustulemusi parandasid nii kallimad, eksklusiivsemad hambaravid kui ka odavamad ja laiematele massidele mõeldud suurkliinikud. Mitmedki neist on avanud hiljaaegu uusi kliinikuid ja kavatsevad seda teha ka lähiaastatel. 

Lisaks tahavad kõik kliinikud teenuste valikut võimalikult laiaks ajada ja pakkuda nii regulaarseid hambaravi, ortodontiat, proteesimist ja hambakirurgiat. See võimaldab kliente just oma büroos hoida. 

Eesti suurimate mahtudega Kaarli Hambapolikliinik OÜ, millele kuulub Tallinnas kolm kliinikut, kasvatas viiendiku võrra käivet ja see küündis 8,6 miljoni euroni. 2015. aasta kahjumist jõuti 130 000 euroga kasumisse. Ettevõte ise on tulemustega rahul ja prognoosib tänavu näitajate paranemist.  

Käibe poolest eesti teine tegija, Tallinna linnale kuuluv Tallinna Hambapolikliinik SA suurendas kasumit aga kolm korda ja see ulatus 30 000 euroni. Ettevõte märgib majandusaasta aruandes, et mullu oli vastuvõtule soovijate arv suurem kui kliinik jõudis teenindada. See tõi kaasa järjekorrad.

Vinge aasta oli ka Merimetsa Hambakliinik OÜl, mis opereerib Tallinnas Haabersti ja Kreutzwaldi hambaravisid. Firma tõstis veerandi võrra käivet 2,2 miljoni euroni, samuti teeniti 60 000 eurone kasum. Mahtusid aitas juhatuse sõnul kasvatada teise kliiniku avamine ja uued professionaalsed hambaarstid. Sel aastal soovib hambakliinik turupositsiooni kindlustada ja otsida uusi kliente juurde naaberriikidest.

Häid tulemusi näitab Eesti üks krõbedamate hindadega hambaravi Kliinik32. Kuigi majandustulemused olid 2016. aastal väikeses languses, teeniti 3,3 miljoni euro suuruse käibe juures siiski muljetavaldav kasum – 212 400 eurot. Kliinikus töötas keskmiselt 39 inimest, kelle kuutasu küündis pea 2400 euroni.

Kõige suurema kasvuhüppe tegi möödunud aastal aga Lasnamäel asuv Läänemere Hambakliinik, mis kasvatas üle kuue korra käivet 1,6 miljoni euroni. Kasumit tehti ligi veerand miljonit eurot. Ettevõte põhjendab häid tulemusi sellega, et nad avasid Linnamäe teel uue kliiniku. Olulist kasvu prognoositakse ka käesolevaks aastaks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles