Hansabussi käive tegi märkimisväärse kasvu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hansabuss.
Hansabuss. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Bussifirma Hansabuss AS-i käive kasvas mullu 23 protsenti 10,3 miljoni euroni ning puhaskasum tõusis 1,2 miljoni euroni, aasta varem oli see 640 000 eurot.

Kontserni ettevõtted osutasid mullu reisijateveo teenust 9,8 miljoni euro eest, omavalitsuste ja riigieelarvelisi dotatsioone saadi 5,7 miljonit eurot ning tulud kõrvaltegevustest olid ligikaudu 515 000 eurot, selgub ettevõtte majandusaasta aruandest.

Käesoleval aastal plaanib firma osaleda aktiivselt kõikidel avaliku liiniveo riigihangetel, suurendada regulaarvedude ja tellimusvedude käivet ning jätkata vananeud veeremi väljavahetamist.

Möödunud aastal investeeris ettevõte põhivarasse 5,2 miljonit eurot. Ettevõttes töötas keskmiselt 361 inimest, kelle palgakulu oli 4,5 miljonit eurot.

Kontserni ettevõtete juhatuse liikmetele arvestati aruandeaastal tasusid kogusummas 158 727 eurot. Nõukogu liikmetele 2015. ja 2016. aastal tasusid ei arvestatud.

Hansabuss AS-i kontsern omandas mullu ühistransporditeenuseid pakkuvad ettevõtted Samat AS ja Tukuma Auto SIA. Juunis 2017 omandas Hansabuss AS ettevõtted AIPS SIA, Viražas SIA ja Bauskas AO SIA.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles