Eestlaste loodud Garage48 asub Aafrikat vallutama

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Garage48 üritus Helsingis.
Garage48 üritus Helsingis. Foto: Foto: Garage48

Eestlaste poolt ellu kutsutud ja terves maailmas populaarsust koguv IT-üritus Garage48 võtab sihikule Aafrika, kus erinevates riikides on kavas tänavu oma üritustesarjaga jätkata.


Garage48 üks asutajaid Martin Villig märkis, et juba maikuus on üritused Nigeerias ja Ghanas, sügisel Keenias, Ugandas ja Lõuna-Aafrika Vabariigis. Aafrika üritused toimuvad koostöös maailma suurimate tehnoloogiafirmadega Google ja Nokia.

Sel nädalavahetusel toimub aga Garage48 järjekordne üritus Tallinnas, Ülemiste Citys. Seekord töötavad meeskondades programmeerijate, disainerite ja projektijuhtide kõrval ka mitmed tunnustatud ettevõtjad ja eksperdid, nende hulgas rate.ee looja ja riigikogu liige Andrei Korobeinik, mitme tiitliga pärjatud moekunstnik Hanna Korsar, PR-spetsialist Daniel Vaarik ja endine Skype’i turundusjuht Andrus Purde.

Üha rohkem spetsialiste ja ettevõtjaid soovivad läbi Garage48 taolise ajurünnakuformaadi uute Eesti idufirmade tekkesse oma panust anda. Eelseisval nädalavahetusel osaleb 120 põhiliselt IT-taustaga inimest Eestist, Lätist ja Soomest.

Villigu sõnul on võrreldes varasemate ettevõtmistega suuremat tähelepanu pööratud ideede kvaliteedile, millest ühe nädalavahetusega toimivaid teenuseid ja prototüüpe välja arendama hakatakse. Enne üritust on toimunud kaks ajurünnakute õhtut Garage48 HUBis, kus kümmekond ideed said kogenud mentoritelt tagasisidet.

Nõuandjateks olid teiste hulgas ka tuntud IT-ettevõtjad nagu Ahti Heinla, Allan Martinson ja Toivo Annus.

«Oleme saanud üle 50 idee, millest reedel tuleb esitlusele 30 parimat ja neist pooled saavad loodetavasti nädalavahetuse jooksul ka käivitatud,»  ütles Villig. «Võrreldes varasemate üritustega on väga järsult tõusnud mobiiliteenuste populaarsus.»

Varasematelt üritustel on tuule tiibadesse saanud tsitaatide raamat Quotista.com, disainerite töövahend Defolio.com, Lastehoid.net ja Ajapaik.ee. Esimene Garage48 üritus toimus aasta tagasi IT Kolledžis, seejärel käidi uusi garaažiprojekte käivitamas Lätis ja Soomes.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles