Ka TV3 sai loa vabalevist lahkumiseks kätte (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TV3 lahkub koos Kanal 2 augustist vabalevist, mistõttu peab terve rida televaatajaid oma elu ümber korraldama.
TV3 lahkub koos Kanal 2 augustist vabalevist, mistõttu peab terve rida televaatajaid oma elu ümber korraldama. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kui eelmisel reedel sai Tehnilise Järelevalve Ametilt (TJA) loa vabalevist lahkumiseks kätte Kanal 2, siis teisipäeval andis rohelise tule ka TV3 sellesisulisele taotlusele.

TJA allkirjastas teisipäeval TV3 taotluse tingimusjuurdepääsuga ehk tasulise televisiooniteenuse osutamiseks. «Telekanalid Kanal 2 ja TV3 esitasid ligikaudu kuu aja eest taotlused tingimusjuurdepääsuga ehk teisisõnu tasulise televisiooniteenuse osutamise lubade väljastamiseks. TJA võttis antud taotlused menetlusse,» ütles BNSile ameti side- ja meediateenuste osakonna juhataja Oliver Gailan.

Tema sõnul arvestas TJA mõlema kanali loa juures kultuuriministri ettepanekuga määrata kõrvaltingimustena uudistesaadete osakaalu vähemalt seitse protsenti programmi mahust ja kohustuse iga kuu näidata kahe tunni ulatuses Eesti riigi rahalisel toetusel valminud audiovisuaalteoseid, mille valmimisest pole möödunud rohkem kui viis aastat. «Eeltoodud mahu hulka arvestatakse ka Eesti kõrgkoolide audiovisuaalvaldkonna üliõpilaste õppetöö raames loodud teosed,» sõnas Gailan.

Telekanalile Kanal 2 väljastas TJA loa 21. juulil ja kanalile TV3 25. juulil. Load kehtivad alates 1. augustist 2017 perioodiga viis aastat. TV3-e siiamaani vabalevist vaadanud inimestel on alates 1. augustist võimalik enne kanali vabalevist lahkumist ühineda Starman ZuumTV, Viasati või Telia teenustega või valida endale sobiv kaablioperaator.

Vabalevis jäävad kättesaadavaks kolm ETV kanalit, Tallinna TV ning France24. Seni olid TV3 ja Kanal 2 vabalevis digiteenuste ettevõtte Levira vahendusel. Ettevõtte juhatuse esimehe Tiit Tammiste sõnul ootab ettevõte Kanal 2 ja TV3 asemel vabalevisse teisi kanaleid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles