Audiitor seab Nordica laenunõude kahtluse alla (2)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordica lennuk Tallinna lennujaamas.
Nordica lennuk Tallinna lennujaamas. Foto: Jaanus Lensment

Eesti lennufirma Nordica on laenanud endisele partnerile, sloveenlaste Adria Airwaysile ligi 4,6 miljonit eurot, kuid audiitorid seavad kahtluse alla, kas laen on võimalik sellises ulatuses tagasi saada. 

Nordica majandusaasta aruandest nähtub, et neil on pikaajaline laenunõue summas 4,6 miljonit eurot kolmanda osapoole vastu. Laenu lepinguline intressimäär on 1,9 protsenti aastas ja tagasimakse perioodiks on kuus aastat. 

Nordic Aviation Groupi turundus- ja kommunikatsioonijuht Toomas Uibo ütles ERRi uudisteportaalile, et Nordica ja Adria koostöömudeli eelduseks oli ettemaksete ja deposiitide paigutamine partnerfirmasse, katmaks tema kaasnevaid kulusid ja võimalikke äririske. Kui aga koostöö kahe ettevõtte vahel lõppes, konverteeris Nordica ettemaksed laenuks.

Samas tõstatavad Nordica majandusaasta aruannet auditeerinud PricewaterhouseCoopersi vandeaudiitorid küsimuse, et kas laen on võimalik nii suures ulatuses tagasi saada.

Nad märgivad, et nad ei saanud selle kohta piisavalt tõendusmaterjali. Seetõttu polnud audiitoritel võimalik veenduda, kas ja kui palju tulnuks seda laenunõuet alla hinnata. 

Adria Airways oli Nordica tähtsaim partner aasta jooksul alates ettevõtte asutamisest 2015. aasta sügisel. Neilt renditi rahvusvahelist piletimüügi- ja tulude juhtimise süsteemi ning algselt osteti neilt ka lendude opereerimise teenust.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles