Adven Eesti ehitab miljoniga Paldiski kalajahutehasele katlamaja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu , Raeküla 10MAY17 Raio Piiroja kodus tutvusid Ülejõe põhikooli lapsed läänemere kalade eluga. Foto Urmas Luik/ Pärnu Postimees
Pärnu , Raeküla 10MAY17 Raio Piiroja kodus tutvusid Ülejõe põhikooli lapsed läänemere kalade eluga. Foto Urmas Luik/ Pärnu Postimees Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eesti Kalatootjate Keskühistu ja Adven Eesti sõlmisid enam kui miljon eurot väärt lepingu lähiajal valmiva Paldiski kalajahu ja kalaõli tootva tehase tööstusliku auruga varustamiseks.

Adven jääb peale energiakeskuse valmimist seda opereerima veel järgmiseks 12 aastaks, teatas Adven Eesti.

Eesti Kalatootjate Keskühistu juhatuse liikme Mart Undresti sõnul oli tööstuslik aur veel viimane puuduv tükk toimivast tehasest. «Nüüd kui katlamaja leping on lukus, saame täie kindlusega öelda, et hiljemalt järgmisel aastal töötab Paldiskis lähiregiooni suurim kalajahu ja -õli tootev tehas, mis aitab tublisti kaasa Eesti kalandussektori arengule,» ütles Undrest, kelle sõnul on tegemist mõlemale poolele kasuliku pikaajalise koostööga.

«Meie inseneridele on tegemist kindlasti põneva väljakutsega, sest tehase seadmed vajavad väga erinevate parameetritega tööstusliku auru, mis omakorda erinevates töörežiimides muutuvad,» ütles Adven Eesti müügi valdkonna juht Toomas Kundla.

Kundla sõnul sõltus tehase eripärast, väga suurest energiatarbimise kõikumisest, ka uue katlamaja põhikütuse valik. Tarnekiirust ja varustuskindlust arvestades valiti selleks põlevkiviõli. «Perspektiivis arvestame võimalusega, et tehase naabriks saab lähiaastatel LNG-terminal,» märkis ta ning lisas, et see võib tähendada, et tulevikus viiakse tehase energiatootmine üle LNG-le või maagaasile.

Uue tehase aastane eeldatav tööstusliku auru vajadus on 15 000 megavatt-tundi ja ehitatava energiakeskuse tootlikkus on 20 tonni tööstuslikku auru tunnis. Esimeses etapis 30 000 tonni väheväärtuslikku kala aastas töötleva tehase auruga varustamist alustatakse jaanuaris 2018.

Adven on Eestis, Soomes ja Rootsis tegutsev energiaettevõte, mis pakub klientidele vajadustele vastavaid energialahendusi. Ettevõte pakub energialahendusi tööstus- ja teenindussektoris, varustab soojusega era- ja ärikliente ning tegeleb maagaasi jaotamise ja müügiga. Adven Eesti tegutseb kaheksateistkümnes kaugküttepiirkonnas üle Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles