Põhja-Korea õllekraanid kuivasid kokku

Taavi Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettekandjad kallamas õlut eelmise aasta õllefestivalil Põhja-Koreas.
Ettekandjad kallamas õlut eelmise aasta õllefestivalil Põhja-Koreas. Foto: KIM WON-JIN/AFP

Põhja-Korea plaanitud iga-aastane õllefestival tühistati peale ainsat toimumist eelmisel aastal.

Erakliku riigi Taedonggang’i õllefestival, mis toimus esimest korda eelmine aasta, pidi algama 26 juuni, kuid tühistati järsult. Ettevõtted Koryo Tours ja Young Pioneer Tours väitsid CNN Money’le, et nad said teate ürituse tühistamisest pühapäeval, kuid ilma ametliku põhjenduseta.

Koyo Tours sõnas, et tõenäoliselt võib selle taga olla Põhja-Korea suur põud. Koryo peadirektor Simon Cockerell sõnas, et õlle festivali pidamine antud hetkel ei oleks väga soosiv. «See ei näeks hea välja, kui Pyongyangi keskklass veedaks lõbusalt aega, kui samal ajal töötavad inimesed välja abimeetmeid põuale,» ütles Cockerell.

Põhja-Koread on ÜRO andmetel ees ootamas suurim põud alates 2001. aastast.

Kommunistliku riigi kohaliku õlletootja festival sai alguse möödunud aastal. Kuu aja jooksul külastas seda ligi 45 000 inimest. Enamus neist olid kohalikud Pyongyangist, kuid sinna hulka kuulusid ka turistid välismaalt.

Põhja-Korea riigimeedia reklaamis festival veel eelmine nädal ja õlletootja oli plaaninud ürituse puhul välja tulla uue nisu õllega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles