Viimane võimalus «nautida» – Microsoft tapab peagi kultusprogrammi Paint (2)

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Painti surm
Painti surm Foto: The Guardian

Microsoft plaanib Windowsi järgmisest uuendusest väja jätta enam kui kolm dekaadi vana kultusprogrammi Paint – kesise funktsionaalsusega joonistusprogrammi, mida palju vihkavad ja vähemalt sama paljud kogu südamest armastavad.

Programm sai Windowsi platvormi osaks juba aastal 1985 – platvormi versioon kandis 32 aastat tagasi numbrit 1.0. Edaspidi jääb Microsofti osaks aga programm Paint 3D, mida tutvustati esimest korda loometööstusele mõeldud Windowsi uuenduses käesoleva aasta aprillis.

Vana hea Paintiga sellel aga palju ühist pole. Paint 3D on nimelt mõeldud eelkõige kolmemõõtmeliste kujutiste töötlemiseks – pole enam seda tunnetust ja fiilingut.

Eeldatavalt kaob Paint Windowsist sügisese versiooniuuendusega.

Paint ei olnud kindlasti hea vahend, mis iganes piltide töötlemiseks, kuid suurepärane vahend millegi kiireks kritseldamiseks või cropp'imiseks. Tõenäoliselt on see siiani ka paljude laste esimene kokkupuude arvutigraafika loomisega.

Allikas: The Guardian

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles