Arakase kinnisvarafondid tegid suurepärase poolaasta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljar Arakas.
Viljar Arakas. Foto: Eero Vabamägi

Efteni kinnisvarafondide käive kasvas esimesel poolaastal aastaga 40,2 protsenti 23 miljoni euroni ja kasum 44,8 protsenti 15,2 miljoni euroni.

«Oleme Efteni kolme fondi majandustulemustega igati rahul – tulemused vastavad meie kõrgetele ootustele. Erilist heameelt võib tunda edukate müügitehingute üle,» ütles fondijuht Viljar Arakas. Tänaseks on Eften Capital müünud edukalt esimesest fondist, Efteni Kinnisvarafond AS-ist, kokku üheksa üksikinvesteeringut. 

Kuue kuu puhaskasumist moodustas varade neto ümberhindlus 3,6 miljonit eurot ehk neto ümberhindluse osakaal puhaskasumis oli mullusega võrreldes samas proportsioonis. Fondide varade maht kasvas tänu uutele investeeringutele aasta tagusega võrreldes 31 protsenti 496 miljoni euroni.

Fondide teine poolaasta tuleb Araka sõnul tegevusterohke – kolme fondi peale on Eftenil kokku käimas, või kohe algamas, kaheksa objekti suuremahulised ümberehitus- või laienemistööd või suisa hoone ehitamine nullist.

«Usutavasti toob teine poolaasta juurde veel kaks uut projekti, milles tuleb pikaajalisele üürile antav hoone algusest peale rajada. Olukorras kus valmisarendatud ja stabiilset rahavoogu teenivate ärihoonete hinnad teevad uusi rekordeid, näeme me Efteni investoritele võimalust väärtust lisada justnimelt läbi mõõduka riskiga kinnisvara arendustegevuse,» märkis Arakas.

Kolme kinnisvarafondi juhib Eften Capital, mis on Balti riikide ärikinnisvara investeeringutele keskenduv fondivalitseja. Eften Capital asutati 2008. aastal ja sellel on finantsinspektsiooni väljastatud alternatiivse fondivalitseja litsentsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles