Majandusminister tõrjub eraettevõtja raudteeärist (3)

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson
Kadri Simson Foto: Mailiis Ollino

Majandusminister Kadri Simson teatas neljapäeval Lääne maavalitsusele saadetud kirjas, et ei poolda uue raudteeinfrastruktuuri ettevõtja loomist, vastates sellega eitavalt Lääne maavanem Neeme Suure ettepanekule, et raudteelõigu Turbast Haapsaluni võiks taastada koostöös eraettevõtjaga, kirjutab Lääne Elu.

Simson kirjutas, et näeb tulevikus võimaliku lahendusena Haapsalu raudtee ehitamist Eesti Raudtee raudteeinfrastruktuuri pikendusena.

«Praegu pole raha Haapsalu raudtee väljaehitamiseks Turba-Haapsalu-Rohuküla lõigul. Loodetavasti on võimalik vastav otsus vahendite eraldamiseks vastu võtta 2019. aastal,» lubas Simson.

Simson märkis, et valitsus otsustas eraldada Haapsalu raudtee esimese etapi Riisipere-Turba raudteelõigu ehitamiseks 8 miljonit eurot.

Ettevõtjad Koit Uus ja Veiko Tišler asutasid paar aastat tagasi firma Lääne Raudtee, mis omandas õiguse käsutada ja kasutada Riisipere-Haapsalu raudteetammi. Lääne Raudtee eesmärgiks oli taastada raudtee sel lõigul. Uus tegi juuni algul koostööettepaneku ka riigifirmale Eesti Raudtee, et valitsuse poolt antud kaheksale miljonile eurole lisaks võiks eraettevõte võtta laenu ja sel juhul saaks taastada liikluse Haapsaluni.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles