PRFoodsi Briti kalatööstuste ostu rahastas SEB

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEB Pank Eestis
SEB Pank Eestis Foto: Liis Treimann

Kui veel juuni lõpus ei olnud selge, milline pank rahastab Eesti toiduainetööstuse PRFoods ASi 85-protsendilise enamusosaluse omandamist kahes Suurbritannia kalatööstuses, siis börsiteatest selgub, et tehingut finantseeris SEB Pank.

«Käesolevaga teatab PRF tehingu täitmisest, st. ostuhinnast 10,525,632 GBP (ehk 12,303,485 EUR) tasuti 21.07.2017, kuna Omandav Ühing omandas tehingu tingimustele vastavad JRJ (John Ross Jr. (Aberdeen) Limited) - toim) ja CVS (Coln Valley Smokery Limited) - toim) aktsiad,» teatas AS PRFoods laupäval börsile. Ülejäänud kaks ajatatud makset kuuluvad tasumisele vastavalt tehingu tingimustele kuue kuu ja 12 kuu pärast. 

Samuti viidi lõpule tehingu tulemusel tekkinud PRFoodsi tütarettevõtte JRJ & PRF Limited aktsiate emiteerimine Christopher Leigh'le ja Victoria Leigh-Pearson'ile neilekuuluvate JRJ ja CVS aktsiate vastu, mille tulemusel 15 protsenti tehingu tulemusel sündinud PRF Foodsi tütarettevõtte aktsiatest kuulub Christopher Leigh'le ja Victoria Leigh-Pearson'ile ning 85 protsenti ettevõtte aktsiatest kuulub Saaremere Kala ASile.

Kui veel juuni lõpus oli lahtine, kas pankadest rahastab tehingut SEB Pank või Swedbank, siis eilsest börsiteatest selgub, et kahe Briti kalatööstuse ostutehingut finantseeris SEB Pank. Tehingu kogumaksumus oli 13,2 miljonit naela ehk 15,4 miljonit eurot.

Täiendavalt andis PRFoods teada, et tehingu toimumise järel viidi ellu ka muudatused JRJ ja CVS juhtkonnas. Tehingu tulemusel tekkinud PRFood juhatuse liikmed on Indrek Kasela, Kit Harrison, Jaakko Karo, Christopher Leigh ja Victoria Leigh-Pearson.

CVS juhatuse liikmed on Indrek Kasela, Christopher Leigh ja Victoria Leigh-Pearson. JRJ juhatuse liikmed on Indrek Kasela, Christopher Leigh, Victoria Leigh-Pearson ja Jennifer Leigh, ning otsustati, et üleminekuperioodil jätkab JRJ juhatuse liikmena ka Andrew Leigh, kes on sündinud 18.11.1945, olnud JRJ juhatuse liige olnud aastast 1987, kuid ei oma PRFoodsi aktsiaid.

PRFoodsi konsolideerimisgruppi kuuluv JRJ & PRF Limited ja Andrew Leigh, Christopher Leigh, Jennifer Leigh ja Victoria Leigh-Pearson sõlmisid 26.06.2017 aktsiate müügilepingu, mille kohaselt omandas PRFoodsi tütarettevõte müüjate enamusosaluse äriühingutes John Ross Jr. (Aberdeen) Limited (JRJ) ning Coln Valley Smokery Limited (CVS).

Tehingule andis heakskiidu 19.07.2017 toimunud PRF erakorraline üldkoosolek, mis kiitis tehingu heaks vastavalt 26.06.2017 avaldatud tehingu tingimustele ja üldkoosoleku käigus antud informatsioonile.

Tehingut nõustasid rahvusvaheline investeerimispank Oaklins ning rahvusvaheline advokaadibüroo Eversheds Sutherland.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles