OECD: eestlased teevad keskmisest enam tööd

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Majanduskoostöö ja Arengu Organisatsiooni raporti kohaselt on eestlased OECD riikide seas tööaja arvestuses viiendal kohal, töötades päevas kokku keskmiselt 8 tundi ja 36 minuti, kui OECD keskmine on 8 tundi ja 4 minutit.

Täieliku tööaja (palgaline ja palgata töö) arvestuses on Eestist ees vaid Mehhiko (9 tundi ja 54 minutit), Jaapan (9 tundi), Portugal (8 tundi ja 48 minutit) ja Kanada (8 tundi ja 37 minutit).

Palgalist tööd teevad eestlased päevas 4 tundi ja 44 minutit.

Täieliku tööaja sisse kuulub aga ka palgata töö, mida eestlased samuti teistest riikidest enam teevad: OECD andmetel 3 tundi ja 52 minutit, mis on riikide seas neljas tulemus (kõrgem vaid Türgis, Mehhikos ja Austraalias). OECD keskmine on 3 tundi ja 28 minutit.

Samas tõsteti esile, et Eesti on tööpuuduse osas OECD riikidest negatiivses mõttes kolmandal kohal: kui Eesti tööpuudus on 14,1 protsenti, siis OECD keskmine on 8,1 protsenti.

Lisaks on siinne keskmine eluiga vaid 73,9 aastat, kui OECD keskmine on 79,3 aastat.

Kui 39 protsenti OECD riikide inimestest tegeleb heategevuslike töödega, annetab raha või aitab võõraid inimesi, siis Eestis on see protsent 22, mis on taas tagant kolmas tulemus – viletsam on number vaid Türgis ja Kreekas.

Täpsemalt saab raportiga «Society at a Glance – OECD Social Indicators» tutvuda siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles