Rootsi minister: feminism on majanduse mootor (3)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2014. aasta sügisestel üldvalimistel tuli Rootsis võimule feministlik erakond.
2014. aasta sügisestel üldvalimistel tuli Rootsis võimule feministlik erakond. Foto: MAJA SUSLIN / TT/TT NEWS AGENCY

Rootsi feministlikku valitsusse kuuluv laste, vanurite ja soolise võrdõiguslikkuse minister Åsa Regnér ütleb, et naiste õiguste eest seismine ei ole valitsusele sugugi ekstreemne samm.

Minister Åsa Regnéri sõnul on väide, et palgalõhe taga on see, et naised ise kõrgemat palka ei küsi, pelgalt ettekääne vanaviisi jätkamiseks, tegemist on probleemiga, mille juured on hoopis sügavamal, vahendab Äripäev.

«Rootsi võttis juba 1970. aastatel vastu palju otsuseid, nagu individuaalne maksustamine, taskukohane laste ja eakate hooldus, helde lapsehoolduspuhkuse programm jne. See, et me edendasime soolist võrdõiguslikkust majanduspoliitika osana, muutis minu arvates ühiskonda fundamentaalselt,» räägib minister.

Tema sõnul on sooline võrdõiguslikkus on heaoluriigi loomisel eluliselt tähtis ja neid kahte ei saa teineteisest eraldada: «Praegu naudime nende otsuste tulemusena majanduskasvu, Euroopa Liidus kõrget sündimust ja väga kõrget tööhõivet nii meeste kui naiste seas.»

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles