Menusarja «Troonide mäng» uut osa vaadati illegaalselt rekordiliselt palju

Taavi Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Troonide mäng» on võitnud 38 Emmyt, mis on teleajaloo suurim Emmy'de arv ühe sarja kohta.
«Troonide mäng» on võitnud 38 Emmyt, mis on teleajaloo suurim Emmy'de arv ühe sarja kohta. Foto: HBO

«Troonide mängu» uue hooaja avaosa vaadati illegaalselt üle 90 miljoni korra ehk peaaegu kuus korda rohkem kui legaalselt.

«Troonide mängu» seitsmenda hooaja esimene osa oli meeletult edukas ja seda vaadati rohkem kui ühtegi teist HBO esilinastust läbi telekanali ajaloo, vahendab Business Insider. Piraatluse analüüsiga tegeleva ettevõtte MUSO andmetel vaadati illegaalselt «Troonide mängu» 71. osa umbes 90 miljonit korda üle kogu maailma.

Selle numbri sisse kuuluvad nii illegaalsed voogedastused, torrentid ja otsesed allalaadimised. «Troonide mäng» on aastaid regulaarselt domineerinud kõige enam piraatide poolt hangitud failide edetabeleid ja tõenäoliselt pole alanud hooaeg erandiks.

«Troonide mängu» uue hooaja esimest osa voogedastati illegaalselt 77,9 miljonit korda, jagati avalikel torrenti lehtedel 8,3 miljonit korda, laeti alla illegaalselt 4,9 miljonit korda ja jagati privaatsetel torrenti lehtedel üle 500 000 korra.

Kõige rohkem vaatamisi tuli Ameerika Ühendriikidest (15,1 miljonit), seejärel Ühendkuningriikidest (6,2 miljonit), Saksamaalt (4,9 miljonit) ja Indiast (4,3 miljonit).

Seriaali tootja ja levitaja HBO ei seisa käed rüppes. Piraatlusega seotud uudiste leht TorrenFreak avaldab, et interneti teenusepakkujad saadavad hoiatavaid kirju klientidele, kes laevad seriaali illegaalselt läbi torrentite alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles