Siemens lõpetab suhted Krimmi eksportivate Vene ettevõtetega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
A logo sign outside of facility occupied by Siemens in Milford, Ohio on June 30, 2017. Photo by Kristoffer Tripplaar *** Please Use Credit from Credit Field ***
A logo sign outside of facility occupied by Siemens in Milford, Ohio on June 30, 2017. Photo by Kristoffer Tripplaar *** Please Use Credit from Credit Field *** Foto: Kris Tripplaar/Kris Tripplaar/Sipa USA

Saksa tööstuskonglomeraat Siemens teatas reedel, et lõpetab suhted Vene firmadega pärast kinnitamist, et mõned ettevõtte gaasiturbiinid jõudsid Venemaa poolt okupeeritud Krimmi.

"Kõik neli 2016. aasta suvel tarnitud gaasiturbiini on alates sellest ajast kohalikult modifitseeritud ja illegaalselt Krimmi toimetatud," teatas ettevõte.

Siemens teatas, et lõpetab elektritootmise seadmete tarne Vene riigi poolt kontrollitud klientidele ning divesteerib oma osaluse Vene ettevõttes, mis müüb elektrijaama kontrollisüsteeme. Lisaks sellele lõpetatakse elektritootmisseadete litsentsileping.

"Siemens võtab kasutusele lisakontrolli, mis ületab kaugelt seaduses ettenähtu," märkis ettevõte.

Pärast kinnitamist, et kaks Siemensi turbiini tarniti kaks nädalat tagasi Krimmi, teatas ettevõte, et alustab kohtuasja vastutavate isikute vastu.

Turbiinid tarniti algselt Krasnodari krai elektrijaama projektile Lõuna-Venemaal.

Krimmi poolsaarele kehtivad Euroopa Liidu sanktsioonid alates selle annekteerimisest Venemaa poolt 2014. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles