Dollar ei usu enam Trumpi (2)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratsioon: graafika: Alari Paluots

Pärast USA presidendivalimiste tulemusi hakkas dollari kurss kiiresti tugevnema. Kolme nädalaga kallines Ühendriikide valuuta euro suhtes kümme senti ehk kümnendiku võrra ja turgudel hakati juba rääkima kahe suurvaluuta pariteetkursist.

Aga see oli ka kõik. Alates selle aasta algusest hakkas dollar nõrgenema, sest värske president oli küll lubanud suure hooga USA majandust elavdada, kuid tegusid eriti ei järgnenud. Uue tagasilöögi sai dollar teisipäeval, kui vabariiklastel ei õnnestunud parlamenti viia lubatud tervishoiureformi eelnõu, mistõttu vallandus valuuta müügilaine.

«See kõik vajutab pitseri ülejäänud agendale. On raske läbi viia maksureformi sellises stiilis, nagu tehti kampaaniat,» ütles Reutersile investeerimisfirma Wunderlich Securities turustrateeg Art Hogan. «Tagasilöök tervishoiureformis lükkab kõik Trumpi plaanid 2018. aastasse,» lisas ta.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles