Rändlustasude kadu pole Tele2 esialgu kahjumikuristikku tõuganud (1)

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tele2
Tele2 Foto: Tairo Lutter

Kuigi selle aasta teise kvartali sisse jäi ka rändlustasude kadumine ja sellega seoses eeldatud kahju Eesti mobiilioperaatoritele, siis vähemalt esialgu näitavad näiteks Tele2 majandustulemused jätkuvat kasumlikkust.

Tele2, mis tõi oma rändlustasuvad paketid turule 1. juunil, teatas täna, et teenis 2017. aasta teise kvartalis 19,8 miljonit eurot tulu, mis on 10,4 protsenti enam kui mullu samal perioodil.

Ettevõtte kasum enne kulumit (EBITDA) kasvas teises kvartalis 4,7 protsenti 4,4 miljoni euroni.

Tele2 Eesti tegevdirektori Argo Virkebau sõnul saavutati tulude- ja kasumlikkuse kasv kolme teguri koosmõjul. «Sõlmisime mitu olulist rahvusvahelist transiitside lepingut, mobiilse interneti klientide arv kasvas aastaga üheksa ning seadmete müük 13 protsenti,» rääkis Virkebau.

Tema sõnul ootab ta ka ka järgmistel kvartalitel tulude kasvu. «Seda toetab nii jätkuv tavakasutajate internetimahtude kasv kui superministeeriumi ja 36 riigiasutuse hankevõit,» rääkis Virkebau.

Rändlustasude kadumise mõju majandustulemustele on Virkebau sõnul veel raske kommenteerida, sest roamingu hulgiteenuste muudatus jõustus alles 15. juunil, seega 2. kvartali tulemustes on vaid 15 päevane mõju.

Tugevalt on tema sõnul näha, et kliendid julgevad suvel Euroopas puhates kasutada internetti oluliselt julgemalt. Märgatavalt, mõnes riigis ise kuuekordselt, on kasvanud interneti kasutusmahud just eestlaste lemmik puhkusepaikades nagu Bulgaaria, Horvaatia, Hispaania jne.

Tele2 investeeris 2017. aasta teises kvartalis Eestis 2,1 miljonit eurot, mis on 34 protsenti enam kui mullu samal perioodil. Arendustööd jätkuvad ning suvel toimuvad üle Eesti suured võrguehitustööd, mille käigus Tele2 ehitab 434 uut tugijaama, et suurendada vastavalt kasvanud nõudlusele interneti kiirusi ja mahtu.

Eesti mobiilioperaatorid on olnud kriitilised mobiilse interneti rändlustasude kadumise tingimuste üle ning väitnud, et peavad hakkama oma klientide poolt välismaal tarbitud internetile peale maksma.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles