Sõidueksamite pikkades järjekordades on süüdi mootorratturid ja oskamatud juhid (2)

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riikliku sõidueksami auto.
Riikliku sõidueksami auto. Foto: Sander Ilvest

Nii mitmedki hiljuti autokooli lõpetanud inimesed on kokku puutunud olukorraga, kus maanteeametis sõidueksami aega otsides selgub, et järgmine vaba aeg on alles mitme kuu pärast.

Tehnouudiste portaali Geeniuse andmetel on pikkade järjekordade põhjuseks korduveksameid sooritavad inimesed ning ka mootorratturid, kes saavad sõidueksameid sooritada vaid suvel.

Maanteeameti eksamikeskuse juhataja Risto Kasemäe selgitas, et suviti venivad eksamijärjekorrad pikaks, kuna vaid sel perioodil saab vastu võtta A-kategooria sõidueksameid. Samuti mõjutab järjekorra pikkust inimeste hulk, kes kukuvad eksamil läbi ning peavad seejärel sooritama korduseksami.

«Ühelt poolt on põhjuseks koormuste kasv, kuna paljud soovivad just sel suvekuudel eksamile tulla ilusate ilmade tõttu, samas saame ainult sel perioodil vastu võtta A-kategooria eksameid, mis samuti eksamineerijate ajaressurssi nõuavad,» selgitas Kasemäe, miks sõidueksami aega nõnda pikalt oodata tuleb.

Loe lähemalt Geeniusest.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles