TransferWise vahetas tegevjuhti

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äripäeva hinnangul on Eesti rikkaim inimene TransferWise'i asutaja Kristo Käärmann.
Äripäeva hinnangul on Eesti rikkaim inimene TransferWise'i asutaja Kristo Käärmann. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Seni TransferWise'i tegevjuhina töötanud Taavet Hinrikus andis ameti üle äripartner Kristo Käärmannile. Hinrikus jätkab ettevõtte nõukogu juhina, vahendab portaal TechCrunch.

See pole esimene kord, kui Hinrikus ja Käärmann tegevjuhi rolli vahetavad, 2015. aasta sügisel olid rollid just vastupidi. Samas toimub seekordne vahetus huvitaval ajal, märgib tehnoloogiauudistesait: nimelt on investoritelt 117 miljonit dollarit kaasanud ettevõte aasta algusest saati kasumis, kirjutab Äripäev

Kontrast mulluse aastaga on märgatav: 2016. aastal jäädi 36 miljoni dollari suuruse käibe juures 23miljonilisse kahjumisse. Hinrikus on ennustanud, et tänavuse aasta käibeks saavutatakse juba 100 miljonit dollarit. Viimase rahakaasamisvooru ajal hinnati ettevõtte väärtust 1,1 miljardile dollarile, meenutab TechCrunch.

Transferwise teenust kasutab ettevõtte andmetel enam kui miljon inimest kuus, tehes platvormi kaudu makseid enam kui 1 miljardi euro väärtuses. Ettevõttes töötab kokku enam kui 700 inimest üheksas riigis üle maailma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles